Doğal Taş Tespih Çeşitleri

Doğal Taş Tespih Çeşitleri

Tespih üretimi günümüzde en önemli sanatlardan biridir. Tespih ustaları mükemmel tasarımlarını üretirken farklı hammaddeler kullanmaktadır. Tespih yapımında kullanılan hammaddeler arasında ise doğal taşlar bulunmaktadır. Tespih yapımına uygun bu taşlar kendi özellikleri ile insanların dikkatini çekmektedir. Doğal taş tespih çeşitleri renkleri ve yüzeylerinin verdiği hissiyat ile mükemmel bir tespihin ortaya çıkmasına olanak sağlamaktadır. Diğer taraftan bazı taşlar ise insanları üzerinde çeşitli olumlu etkiler bırakabilmektedir.

Doğal taş tespih çeşitleri arasında en sık kullanılanlardan biri ise akik taşıdır. Estetik bir görüntüye sahip olmasının yanı sıra etrafa yaydığı enerji ile insanların her zaman ilgini çekmeyi başarmıştır. Bu özelliklerinin yanı sıra tespih yapımına uygun olması da tespih ustalarının sıklıkla tercih etmesine neden olmuştur. Akik taşının yanı sıra oniks taşından da tespih üretimi yapılabilmektedir. Oniks taşı doğada değerli olan taşlardan biridir. Özel teknikler ile yapılan üretimler ile oniks taşı tespih formuna ulaştırılmaktadır.

Doğal taş tespih çeşitleri arasında safir taşı da bulunmaktadır. Safir taşı sadece tespih değil birçok aksesuar üretiminde kullanılan çok özellikli bir taştır. Görüntü olarak mükemmel bir görüntüye sahip olmasının yanı sıra tespih yapımına uygun olması ve tespih kullanımında mükemmel bir hissiyat vermesi tespih yapımında kullanılmasına olanak sağlamaktadır.

Diğer bir tespih çeşidi olarak da inci tespihlerden bahsedilebilir. İnci genel olarak kolye veya bileklik gibi aksesuarlarda kullanılsa da özel olarak üretilen bazı tespihlerde inci kullanılmaktadır. Burada yazdığımız doğal taşlardan haricen sedef, ametist, kaplan gözü, jasper, havlit, firuze, sultan taşı, yeşim gibi doğal taşlarda tespih üretiminde kullanılmaktadır. Her birinin kendine özgü bir özelliğinin bulunmasının yanı sıra insanlara verdiği hissiyatlar da farklı olmaktadır. Usta ellerde üretilen bu tespihler ise tespih severlere sunulmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir