En Çok Rağbet Gören Tesbih Çeşitleri

En Çok Rağbet Gören Tesbih Çeşitleri

Tesbih kullanımı kültürümüzde çok olduğu gibi her geçen gün de bu kültüre değer daha da çok verilmektedir. Tesbih ustaları bu konuda insanlara yeni tesbih tasarımları sunduğu gibi daha iyi hammaddelerden üretilen tesbihleri müşterilerine sunmaya gayret göstermektedir. Tesbihler çeşitli hammaddelerden üretilmektedir. Bu hammaddeler ise kendi özelliklerine göre insanlar arasında ilgi görmektedir. Bazıları çok ilgi görse de hammaddenin pahalı olmasından dolayı nadir olarak üretilmektedir.

Birçok hammaddeden tesbih üretilebilmektedir. Ancak bazı hammaddeler vardır ki bunlar tesbih severler arasında ün yapmış ve her zaman tercih edilen tesbih türleridir. Bu tesbihler arasında kehribar tesbih en çok ilgi çeken tesbihlerin başında gelmektedir. Kehribarın kendine has dokusu, bazı hastalıklara iyi geldiği düşüncesi ve rengi insanların her zaman ilgisini çekmiştir. Kehribarın farklı versiyonları da vardır. Saf kehribar tesbihlerin yanı sıra damla kehribar, sıkma kehribar, ateş kehribar gibi kehribar tesbihleri de üretilmektedir.

Kehribar tesbihlerin yanı sıra kuka tesbihler de insanların en çok dikkatini çeken tesbihler arsındadır. Kuka ağacının verdiği meyvelerin bazı işlemlerden geçmesi ile ortaya çıkan kuka hammaddesi kullanıldıkça kararması insanların beğenisini almaktadır. Diğer taraftan kuka mikrop kırıcı bir özelliğe sahip olması ile de insanların en çok tercih ettiği tesbihler arasında bulunmasına neden olmaktadır.

Oltu taşı ile üretilen tesbihler de diğer en çok tercih edilen tesbihler arasında yerini almaktadır. Günümüzde Erzurum’da çokça çıkarılan oltu taşı mükemmel bir tesbih deneyimi yaşanmasına olanak sağlamaktadır. Bu tesbihlerin yanı sıra yüksek ücretlere üretilen gümüş ve altın tesbihler de özel olarak insanların ilgisini çekmektedir. Bu tip tesbihler ise özel olarak üretilmekte ve yüksek ücretlere alıcı bulmaktadır. Bu tesbihler en çok tercih edilen tesbih çeşitleri arasında yer almaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir