Kuka Tesbih Ne Demektir?

Kuka Tesbih Ne Demektir?

Kuka tesbih bilindiği gibi en çok tercih edilen tesbih çeşitlerinden biridir. Hem görsel olarak tasarımlarda insanların beğenisini Ağaçların işlenmesi ile üretilen tesbihler genel olarak ağaçların köklerinden veya dallarından üretilmektedir. Kuka tesbihler ise kuka ağacının meyvelerinden üretilmektedir. Meyvelerden üretilen bir tesbih olması ile de tesbih çeşitleri arasında özel bir yeri vardır.

Kuka ağacı tropikal bir ağaçtır. Bu nedenle ülkemizde yetişebilen bir ağaç türü değildir. Hindistan cevizine benzerlik gösteren bir ağaç olan kuka ağacının meyveleri ise belirli işlemlerden geçtikten sonra kuka tesbih yapımında kullanılmaktadır. Kuka meyvesinin de kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Kuka meyvesinin en önemli özelliklerinden biri mikrop kırma özelliğinin bulunmasıdır.

Kuka meyvesinin içerisinde bir sıvı bulunmaktadır. Tesbih üretimi yapılmadan önce bu sıvı çıkarılır ve daha sonrasında kalan kısımdan tesbih yapım işlemleri sürdürülür. Sert bir yapıya sahip olan bu meyveler tesbih yapımı için oldukça uygundur. Diğer taraftan kaygan bir yüzeye sahiptir. Yüzeyinin kaygan olması da keyifli bir tesbih deneyimi yaşattığı için tesbih üretiminde sıklıkla kullanılmaktadır. Öyle ki tesbih çeşitleri arasında en ünlülerden biri kuka tesbih çeşitleridir.

Kuka tesbihlerin farklı özellikleri vardır. Mikroba karşı etki gösteren kuka tesbihler aynı zamanda kullandıkça koyulaşmaktadır. Kuka tesbihin kullanılması sonrasın koyulaşması ise tesbih severlerin ilgisini çekmektedir. Kararmanın hızlanmasını isteyenler ceviz yağını tesbih üzerinde kullanabilirler.

Çok ilginç bir bilgi ise kuka tesbihlerinin kullandıkça değerinin artmasıdır. Kullandıkça siyahlaşan kuka tesbihler bu formları ile daha çok ilgi çektikleri gibi çekim özelliği de değişmekte ve insanların daha çok hoşuna gitmektedir. Bu nedenle kararmış olan tesbihlerde ilk alındıkları fiyattan daha yüksek fiyatlara alıcı bulabilmektedir. Koleksiyoncuların her zaman ilgi gösterdiği  bir tesbih olma özelliği de taşır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir